På nätet

I stort sett alla använder Internet idag. Det har helt enklelt blivit en del av vårt liv och naturligtvis så måste företag synas på Internet också för att marknadsföra sig. Man brukar ju säga att "syns man inte, så finns man inte" och det gäller naturligtvis även på nätet. Därför är det naturligtvis viktigt att synas för företag på nätet. Hur gör man då det? Svaret på den frågan är mångfaceterat eftersom det finns en mängd olika sätt att synas på nätet. Ett sätt att marknadsföra sig på nätet är genom att optimera sin webbplats så att den hmanr högre upp i sökmotorer när man söker på någon av de söktermer som är förknippade med företagets verksamhet. Detta kallas sökmotorsmarknadsfröing och skall inte förväxlas med det man brukar kalla sökordsmarknadsföring. Sökordsmarknadsföring innebär att man betalar Google för att få så kallade "sponsrade länkar" som dyker upp på högersidan och i toppen av sidan när man söker på olika termer. Hur mycket varje klick kostar på ett särskilt sökord bestäms inte av Google utan det bestäms istället av en "auktion" som innebär att man lägger bud på sökord angående hur mycket man är villig att betala för att ett klick när någon sökt på något. Om en konkurrent lägger ett högre klick-bud, så kommer konkurrentens annons helt enkelt synas tydligare än din och därmed få fler klick.

Utöver att marknadsföra sig via Google så kan man även marknadsföra sitt företag via annonser. Fördelen med detta är att man även får möjlighet att profilera sig med färg och bild till skillnad från en textannons. Vidare så kan man bestämam själv om man vill betala för sidvisningar, klick eller per sale när man annonserar med banners. Annonserar man och betalar för sale så gör man ofta detta via ett affilatenäverk som har acces till ett nätverk av sajtägare som tjänar pengar på sina hemsidor.

Det är svårt att svara på vilken av dessa marknadsföringsmetoder som fungerar bäst utan man får helt enkelt testa sig fram, och ofta så är det en kombination som ger bäst effekt.

4 sep 2012

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)