Molntjänst, ”Dagens teknologi”

Molntjänster, idag vill jag berätta mina erfarenheter om just molntjänster och hur dagens teknologi verkligen har fört oss framåt i utvecklingen.

Det större aktörerna på marknaden idag är iCloud och DropBox, men det har även kommit upp-stickare såsom Norska ”Jotta Cloud A/S”mm

Förr i tiden såfanns det nästan ingenting som man kunde ta med sig till sin granne i dataform, förutom om du faktiskt hade tagit dig tiden att springa över till närmsta ”Teknikmagasinet”eller någon liknande dataaffär och faktiskt köpt din en bunt med skivor som du kunde bränna ner material på.

Den första portabla hårddisken som var gjord för gemeneman kom ca 1980, dessa kunde man knappt ta med sig för att visa sin kompis ett par bilder, detta var en extern hårddisk som du kunde installera i din dator.

Vid 1990 kom SSD korten som du hade i digitalkameran, dessa var portabla och kunde lätt tas med över till vänner mm för att visa de äventyr du kanske hade varit med om.

Vid år 2000 så kom de lite lättare portabla hårddiskarna som man lätt kunde ta med sig med lite större kapacitet för att lagra data på.

2006 kom externa hårddiskar som hade hela 1TB minne och var mindre än en idag sk iPad.

2014, idag/nutid. såkan man enkelt lagra sin data via internet, påde olika sk ”molntjänster”som finns. Idag har vi gratistjänster som heter iCloud, JottaCloud och Dropbox. Idag är det såpass lätt att faktiskt dela med sig och ta med sin intellektuella egendom vart som helst såatt till och med äldre personer klarar enkelt. Detta är helt enkelt revolutionerande, jag vill lämna er med en tanke om vart ni tror att vi är om tio år med denna framgång?

1 mar 2014

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)