Att göra snyggt med tavlor

Att ha en vägg förgylld med tavlor som hänger i perfekta konstellationer är det många som suktar efter. Men bara lugn! Med lite tips och trix så kan man komma långt, och vips så kommer man att ha rummet som man länge har drömt om. Några enkla saker som man kan tänka på för att göra snyggt med tavlor är:

    • Våga! Det värsta som kan hända är att det inte ser bra ut och då är det bara att ta ner tavlorna igen. Om man bara vågar satsa så kommer det att gå som en dans och man slipper dessutom gräma sig i efterhand.

 

  • Prova kompositionen på golvet så minskar man risken för att man känner sig missnöjd efter att man hängt upp alla tavlor på väggen. Detta gäller för den som vill ha en konstellation av tavlor eller en tavelvägg. På det här sättet får man också en tydlig bild av hur det kommer se ut och om man gillar det eller inte. Ett otroligt simpelt sätt att undvika misstag på.
  • Att luta tavlorna mot väggen är ett hett tips för den som har tröttnat på den traditionella placeringen av tavlor. Lutar man tavlorna mot väggen så ser det ruffigt och chict ut på samma gång, en kombination som är en riktig höjdare.
  • Köpa en tavelhylla är utmärkt för den som tycker att det är lite för häftigt att luta konsten mot väggen. Med en sådan hylla så får man ett mellanting. Här gäller det att vara noggrann i uppsättningen av hyllan så att den hamnar rakt!
  • Använda passepartout förhöjer den enskilda bilden genom att fokus på bilden ökas. En passepartout är en kartong med ett eller flera hål i, som fästs bakom glasramen men ovanför bilden. Den skyddar också bilden som slipper komma i direkt kontakt med glaset. Ett lätt sätt att få en snyggare bild på. Men välj rätt kvalité. Det är stora skillnader på de olika modellerna.
  • Höjden på tavlan kan hjälpa såväl som stjälpa. Därför måste man välja den med omsorg. Ska tavlan placeras ovanför ett bord så måste man ha i åtanke att man kanske kommer att ställa andra saker på bordet, så som en blomvas eller en prydnad. Då kan det löna sig att ha den lite högre upp, så att den slipper bli skymd senare. Annars brukar ens egen ögonhöjd vara en bra indikation på var den ska sitta. I ett barnrum ska tavlorna sitta något lägre, för att det ger ett vänligt uttryck samt ger barnen en chans att se motivet på tavlan väl.

 

Sist men inte minst så gäller det också att gå lite på känsla. Gör man det så kommer det automatiskt att bli personligt och det är något som brukar vara ett vinnande koncept!

27 feb 2015

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)