Inkomstförsäkring utan fack

Få prisförslag på inkomstförsäkring. Klicka HÄR ->

För många i dagens läge så är det inte så aktuellt att vara med i ett fackförbund. Anlöedningarna kan vara många men främst handlar det nog om att man inte tycker att man får valuta för pengarna. Fackavgifterna är ju ganska höga och det är inte alla som har behov av facklig hjälp. En stor fördel med att vara medlem i ett fackförbund är dock att det kan innebära att man även får en inkomstförsäkring som kombineras med a-kassan så att man får så hög ersättning som man kan få vid arbetslöshet.

Ett alternativ till att vara medlem i ett fackförbund är att teckna en privat inkomstförsäkring för att erhålla ersättning om man blir arbetslös. Det blir allt fler som gör just detta för att på så vis få den trygghet som det innebär att veta att man iallafall har ekonomin tryggad under en omställningsfas om man skulle bli arbetslös. Det finns litre olika varianter av inkomstförsäkring och det som skiljer inkomstförsäkringarna åt är framförallt ersättnignstiden samt hur hög lön man kan försäkra. Som mest så kan en inkomstförsäkring ersätta den försäkrade under a-kassans hela ersättningsperiod (300 dagar). Detta motsvarar drygt 13 månader men det finns även vissa inkomstförsäkringar som ger ersättning under 6 eller 12 månader. Varför det skiljer sig är svårt att svara på men antagligen så handlar det om att man som kund själv skall kunna välja hur omfattande försäkring man vill teckna.

När det gäller "good to know" gällande inkomstförsäkringen så är det värt att veta att det finns en karenperiod som innebär att man måste vara medlem i försäkringen under 12 månader innan den kan ge ersättning. En sådan här karensperiod/kvalifikationstid finns både i fackliga och privata/frivilliga försäkringar och den faktiskt vara 18 månader till och med i vissa fackliga försäkringar.

Hoppas du lärt dig lite mer om just inkomstförsäkring utan fack och att du passar på att teckna en sådan försäkring för att trygga din inkomst.

Få prisförslag på inkomstförsäkring. Klicka HÄR ->

16 okt 2012

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)