Inkomstförsäkring Jusek

Vill du få prisförslag på inkomstförsäkring? Klicka -> HÄR

Jurister är i regel med i akademikernas a-kassa och som medlem i en a-kassa så är det smart att komplettera detta skydd med en inkomstförsäkring. Varför skall man då göra detta? Räcker det inte med att vara med i en a-kassa? Svaret är egentligen både Ja och Nej. Du bör defintivt göra det om du tjänar över akassans inkomsttak på 18 700 kr per månad men samtidigt så bör du inte göra det om du tjänar under detta belopp. Anledningen till att du bör göra det är att du inte får mer från a-kassan än 10 500 kr även om du exempelvis 50 000 kr per månad. Anledningen till att du inte behöver teckna försäkringen om du tjänar under 18 700 kr är att du faktiskt då är så försäkrad som du kan vara via a-kassan.

Om du nu är jurist så tjänar du förmodligen över 18 700 kr per månad (de flesta jurister tjänar ju ganska bra) och då har du således ett mer eller mindre stort behov av att försäkra lönen med inkomstförsäkring.

Vill du få prisförslag på inkomstförsäkring? Klicka -> HÄR

inkomstforsakring-jusek.jpg

 

Vad kostar då en inkomstförsärking Jusek? Svaret på denna fråga är att det beror på vilken lön som den försäkrade har. Men för de flesta så ligegr premien på mellan 250 kr och 350 kr per månad för en akademiker som tjänar mellan 30 000 kr och 50 000 kr per månad.

Kan alla teckna en sådan här föräkring? Svaret är att det krävs dels att man är medlem i någon a-kassa (för juister så brukar det som sagt vara AEA, och att man har en fast anställning. Vidare så skall man även jobba ett minimum av 17 timmar i veckan samt vara  skriven för att kvala in till att kunan teckna försäkringskyddet.

Så vårt tips är helt klart att teckna denna föräskringen om du nu tjänar över a-kassataket. Man vet aldrig vad som händer på arbetsmarknaden och vi i Sverige är mycket beroende av omvärlden som kan påverka vår egen arbetsmarknad. Nu kanske inte jurister blivit så drabbade än så länge men det har faktiskt kommit in en hel del rapporter om varsel inom industrin. I regel så brukar alltid industrin drabbas först i en lågkonjuntur, vilket talar för att det kan bli ett tufft läge även för tjänstemän framöver.

Så än en gång, teckna en inkomstförsäkring innan det är för sent!

12 okt 2012

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)