Inkomstförsäkring för tjänstemän

Vill du få offert på inkomstförsäkring? Klicka här!

Det är en allmänt vertagen "sanning" att industriarbetara löper högre risk att bli arbetslösa än en tjänsteman. Detta är dock en sanning med modifikation då även tjänstemän kan bli arbetslösa. Dessutom så behöver inte detta nödvändigtvis bero på att ett företag går dåligt och/eller i konkurs. Det kan till och med vara ett lönsamt företag som ser att det kan bli än mer lönsamt och flexibelt om de outsouracar delar av verksamheten eller helt flyttar företaget till ett annat land. Hur fungerar denna inkomstförsäkring för tjänsemän då? Skyddet är ett komplement till akassa och täpper till "gapet" mellan inkomsttaket i a-kassan och tjänstemannens verkliga lön. Detta gör att 80 % av bruttolönen kan försäkras och sedan dras en skatt av för att på så vis skapa det försäkringsbelopp som kan utgöra ersättning om tjänstemannen blir arbetslös. Detta försäkringsbelopp kan vara allt mellan ett par hundra per månad och tiotusentals kronor per månad, helt beroende på vad den försäkrade har i lön. Många kan även förväxkla inkomstförsäkring med sjukförsäkring, men det ä två helt olika skydd då inomstförsäkringen endast gäller vid arbetslöshet och sjukföräskringen endast gälelr vid sjukdom och för att komplettera upp sjukpenning.

Så tveka inte utan ta och försäkra lönen även om du är tjänsteman. Argumenten är många varför man skall göra detta, men det främsta är nog ändå att det är tryggt att veta att man har ekonomin tryggad under tiden som man söker nytt jobb. Man behöver ju då inte känna den där stressen över det utan får ett par månader upp till ett år på sig att hitta nytt jobb.

det som också är bra i några av dagens inkomstförsäkringar är att man faktiskt kan få hjälp med att hitta nytt jobb via en privat "jobbgaranti". Denna innebär att man får åtkomst till ett tre månaders jobb-program där man får hjälp av rekryteringsspecialister att hitta ett nytt jobb med hjälp av oliak verktyg, taktiker och strategier. Detta är något som kan vara mycket värt för många som kanske gått på en anställning under lång tid och sedan blr uppsagda och då inte är så förebredda på att "sälja in sig" till andra potentiella arbetsgivare.

15 aug 2012

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)