Nya spännande tekniker att ta bort tatuering

Bär du en tatuering som du ångrar? I.s.f. är du inte den ende! Efterfrågan på att ta bort tatuering ökar nästan lika hastigt som för att låta utföra tatueringar.

Skälet till det stigande intresset för att ta bort tatuering beror på två bidragande orsaker. Till att börja med har det blivit ”enklare” att få en tatuering. Både i praktisk och social mening. Med allt fler som låter tatuera sin kropp blir det allt fler som ångrar sig.

Den andra förklaringen är att metoderna för tatueringsborttagning utvecklats hastigt under de senaste åren. Innan slipade man ned hudytan så kraftigt att man nådde ned till tatueringen alternativt skärde man ut tatueringen på plastikkirurgisk väg. Båda teknikerna var obehagliga och lämnade ofta synbara ärr.

Ta bort tatuering med laser     

Laser är en typ av ljus som visat sig mycket användbart i den estetiska medicinen. Laserljuset omvandlas till värme och med hjälp av att nyttja olika våglängder (färger) kan man styra exakt var värmeutveckligen sker. 

När man tar bort en tatuering med laser använder man värmen till att bränna upp tatueringsfärgen under hyn. När färgen slagits sönder städar kroppen själv upp genom att transportera bort dem från hudytan och ut den naturliga vägen.

Det behövs fem till tio behandlingar 

Att ta bort tatuering är inte någon engångsbehandling. Exakt hur många laserbehandlingar som krävs för att avlägsna en tatuering beror på några olika skäl som färgen som använts, ålder, position osv. Oftast krävs 5-10 behandlingssessioner för att få ett tillfredsställande slutgiltigt resultat.

”Det är betydligt lättare att få en tatuering än att avlägsna den!”

Högkvalitativ laserutrustning är nödvändigt

Den lasermaskin som används att ta bort tatuering kallas för Q-switchad YAG-laser. Metoden är i sig dock inte någon garanti för goda resultat. Det som avgör är hur bra den ifrågavarande laserutrustningen är kombinerat med behandlarens kompetens.

Innan man bestämmer sig för vart man ska utföra sin tatueringsborttagning ska man av det skälet vara mycket noggrann och insatt. I annat fall blir man många gånger besviken!

Tre gånger högre kostnad än att göra en tatuering

Dessvärre är en professionellt utförd tatueringsborttagning en ganska dyr historia. Lite på en höft kan man kalkylera med att det kostar ungefär tre ggr så mycket att avlägsna en tatuering som att sätta dit den.

Det som bestämmer kostnaden för att ta bort tatuering är bland annat storleken på den tatuering som ska behandlas, antal behandlingssessioner som behövs och laserutrustningens kvalité. 

För att ge ett konkret exempel kan man utgå ifrån att den ungefärliga prisbilden för att laserbehandla bort en tatuering på tio gånger tio centimeter är runtomkring tjugotusen kronor.

15 feb 2013

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)