Grilltider

Att bo vid grillen

Sommaren är förknippat med grilltider. Det är både roligt och gott att laga till sin mat utomhus. Alla har vi också våra olika knep för hur vi på enklaste sätt ska lyckas så bra som möjligt med vårt kött eller fisk på grill gallret. Att uppnå den optimala grillningen är det de flesta grillfantaster strävar efter. Media slår upp stora bilagor fyllda med bilder på läcker mat som kan tillagas på grillen och det finns inget slut på alla recept som finns i tidningarnas bilagor eller på någon av alla matbloggar som finns att läsa på nätet. Det är mycket recept på grillad mat som byter ägare under sommarens grillfester.

Ta bilder på maten

Tänka på att ta bilder på maten du lagar. Det är roligt och bra att ha för att använda om du vill skriva ner dina recept. Det kan vara bra att förstärka med en bild på maten till texten. Att fotografera mat är både roligt och utmanande. Man kan ta en bild rakt upp och ner på den maträtt som man vill föreviga. Eller så gör man fotograferingen till konst och tänker lite runt i kring. Hur ser upplägget ut? Går det att göra mer intressant? Tänk på vad du har för porslin när du ska ta bilder. Det är inte bra att lägga upp en köttbit från grillen på en brun tallrik, då försvinner den in i porslinet och bilden blir tråkig och intetsägande. Tänk också extra färg och form med olika grönsaker och annat som förhöjer stämningen på bilden. En fin duk eller blommor från ängen som förstärker sommarkänslan. Det är kul att ta bilder på mat för den gör som man säger och är ett mycket tacksamt motiv.

Samla dina grillrecept

Att samla recept på dina bästa grillrätter är en god idé som kan bli succé. Du kan välja att sammanställa en fotobok med dina bästa grillrecept och dina finaste matbilder på alla grillade läckerheter. Det är idag enkelt att sammanställa en fotobok. Du väljer någon av alla företag på nätet som tillhandahåller tjänsten och de har ofta gratis redigeringsprogram så det är enkelt att välja layout på fotoboken och sedan väljer du vilka recept och tillhörande bilder som ska vara med i boken. En kul detalj är att du även kan välja olika storlek på bilderna i fotoboken av ifolor.se vilket gör den både varierande och intressant. Du kan även lägga till andra bilder som förstärker känslan i boken. En fin solnedgång ger en stark sommarkänsla.

11 jun 2013

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)