Billiga Barbie leksaker på nätet

Hört talas om Barbie? Sannolikheten är stor att du har gjort det. Detta är nämligen en av världens mest kända leksaker. Barbiedockan lanserades 1959 och det enklaste sättet att beskriva denna leksak är förmodligen att det är en docka som föreställer en ung vacker kvinna. Det som var lite unikt med denna docka när den kom var att den inte föreställde en bebis som man sedan kunde mata, natta osv med. Istället så använder flickor (mestadels) Barbiedockan för skönhets-vård och mode.

Tillbehören är i det närmaste oändliga till Barbie.  Det finns både vänner (alltså andra Barbiedockor), kläder, accessoarer, bilar, hästar och mycket mer som man kan köpa till sin Barbie-docka. Inte minst så har Barbie fyra systrar. Den minsta systern heter Krissy, och hon är bebis. Sedan så kommer Shelly som är cirka 4 år och därefter kommer Stacie som r mellan 7 – 11 år och den äldsta systern till Barbie heter Skipper och hon är tonåring.

Ruth Handler är personen som kläckte iden till Barbie, och grunden till detta var hon märket att henens dotter hellre lekte med så kallade klipp-dockor än med vanliga dockor. På grund av detta så köpte Ruth en docka vid namn Lili, när hon var i Tyskland som hennes dotter fick leka med. Grejjen är dock att Lili är en form av pornografisk docka och därför så ville inte Ruth erkänna att inspirationen till Barbie kom från just denna docka. I Sverige så introducerades Barbie 1963 och en lite kul kuriosa är att den som startade Barbie-klubben i Sverige är Mona Sahlin, som sedermera blev ordförande i Socialdemokraterna.

Hur hittar man billigast möjliga Barbiedocka?

Om du väl bestämt dig för att köpa en Barbiedocka till dig själv eller någon annan så är det ju förståeligt om du vill betala minsta möjliga pris för dockan. Vem vill betala överpris egentligen? För att göra detta så gäller det att jämföra olika butiker. När man gör detta så är internet en ovärderlig resurs. Genom att jämföra olika leksaksbutiker på nätet så ökar man också chanserna till att göra ett riktigt bra pris. Dessutom så är ofta leksaksbutiker på nätet betydligt billigare än traditionella leksaksbutiker eftersom de kan ha lägre driftskostnader. Detta är självklart något som man som konsument skall utnyttja. En bra sajt om leksaker på nätet är Leksaker-på-nätet.com, det är en sajt som sammanställer flera olika butiker och leksaksmärken så att det blir enklare att hitta bästa erbjudandet på leksaker.

6 mar 2013

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)